Bonn
   
| Bonn | Bonn története | Látnivalók Bonnban | Gazdaság | Közlekedés | Bonn képekben | Térkép |
Gazdaság

vilagvarosai.hu on FacebookA város gazdasága jelentősnek mondható, főleg méretét tekintve. Bár nem gondolnánk egy ekkora városról, azonban nem egy világszerte ismert cégnek található Bonnban a székhelye. A leghíresebb talán az 1920-ban Hans Riegel által alapított Haribo, amely 2007. decemberében a német élelmiszeripari termékeket rangsoroló Testzentrum Lebensmittel der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft 11 aranyéremmel jutalmazta a Haribo és Maoam termékeket magas minőségükért. A megmérettetésen önként vett részt a világhírű aranymackókat készítő vállalat.

Gumimacik

Gumimacik (Foto: baumpaul)


Itt székel a Deutsche Telekom AG is, valamint a Deutsche Post, innen sugároz a sok országban fogható Deutsche Welle rádióadó, a Deutsche Herold biztosítótársaság, továbbá a Klöckner-Möller elektronikai vállalat. A 90-es évek elején egyesek a város végét jövendölték meg, ami nem is volt merész állítás azon tény ismeretében, miszerint a lakosság tíz százalékának munkahelye valamilyen módon kormánnyal, illetve a parlamenttel függött össze. A megoldás kulcsa az, hogy a német állam sokrétű segítséget nyújtott Bonnak, amellett, hogy a fent már említettek szerint bizonyos kormányhivatalok itt maradtak, a város jelentős összegű támogatást kapott munkahelyteremtésre, emellett a kormány sikerrel lobbizott azért, hogy az ENSZ több intézménye is ide költözzön.

az ENSZ bonni szekhaza

Az ENSZ bonni székháza (Foto: Presseamt Bundesstadt Bonn)


A német Cash magazin 2007-es felmérése szerint Bonn a negyedik legvonzóbb német város az ingatlanpiaci adatok alapján. Ezt bizonyítja az is, hogy az utóbbi tizennyolc év során a város lakossága majd tizenötezerrel nőtt, 2007 első félében például megközelítőleg négyszázzal.
Impresszum és kapcsolat - Impressum and contact

A felhasznált képek egy része Michael Sondermann és Presseamt Bundesstadt Bonn engedélyével láthatók az oldalon.